Wij zijn Hilbert en Evelien de Vries. Wij zijn in 2011 getrouwd en we hebben drie prachtige dochters: Sarah (28 september 2014), Emma (28 november 2017) en Deborah (6 december 2020).

Na ons trouwen hebben wij samen een aantal maanden in Tanzania gewoond. Hilbert deed daar zijn laatste coschappen en Evelien kon daar aan de slag voor een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie.

Vanuit deze ervaring rees het verlangen om ook in de toekomst ons in te zetten voor mensen die over zoveel minder voorzieningen beschikken dan wij.

Toen Klaus-Dieter John ons vroeg om naar Peru te komen was het voor ons dan ook duidelijk dat dit onze levensweg zou worden voor de komende jaren.

Momenteel wonen wij in Ede. Hilbert is werkzaam als chirurg in het Sint-Jansdal in Harderwijk. Evelien werkt als kandidaat-notaris bij Dangremond notariskantoor in Barneveld. Deze banen laten wij achter ons om ons volledig te kunnen richten op onze werkzaamheden in Peru.  

Wat wij exact zullen gaan doen in Peru? Hilbert zal ook daar als chirurg aan de slag gaan, als algemeen chirurg en als GE (buik-oncologie) chirurg. Er werkt een andere algemeen chirurg in het ziekenhuis die hard ondersteuning nodig heeft. Die hoopt Hilbert hem te kunnen gaan bieden.

Voor Evelien is het op dit moment nog niet helemaal vastomlijnd wat zij zal gaan doen. In ieder geval zorgen dat het gezin zijn draai gaat vinden. Daarna zijn er verschillende mogelijkheden, zoals de administratie in het ziekenhuis of bijdragen aan de kinderclubs die daar als evangelisatieproject door de Duitse stichting worden georganiseerd.

In het voorjaar van 2023 zijn wij op kennismakingsbezoek geweest naar Curahuasi. Wij hebben onder andere het dorp, het ziekenhuis en de school bezocht. Ook hebben wij kennisgemaakt met veel buitenlandse zendingsgezinnen die er werkzaam zijn. Dit heeft ons echt een goede indruk gegeven en het was ook voor de kinderen heel nuttig. Zo hebben zij ook een beeld van wat hun te wachten staat met deze ingrijpende verhuizing.